Reiki i estrès

Reiki i estrès

La nostra mare ens tocava amb carícies quan estàvem nerviosos, o potser alguna persona estimada ens abraça quan tenim angoixa i de seguida ens sentim reconfortats i una sensació ens omple de tranquil•litat i de pau. Això doncs, és el que proporciona el Reiki.

El Reiki es una paraula japonesa que significa energia universal. Es tracta de que qualsevol persona pot canalitzar amb el tacte o sense, aquesta energia que desprenem i que ens envolta cap a un fi terapèutic. La persona que rep una sessió de Reiki sent un benestar semblant a la carícia que rep d’algú que estima, doncs les reaccions que sent en el seu cos són de goig i harmonia.

Es per aquest motiu que el Reiki es una teràpia molt eficaç per aquelles persones que pateixen d’estrès o qualsevol alteració del sistema nerviós.

El Reiki es tan vell com el mateix home. Segur que va ser la primera forma terapèutica en existir, doncs quan tenim mal o estem amb angoixa la primera reacció es posar-nos les mans allà on fa mal. És una reacció instintiva que fem tots els mamífers, tocar o llepar la ferida per començar a sanar-la. Les mans proporcionen escalfor, protecció i benestar, i quan aquestes mans estan receptives a que flueixi l’amor i la sensibilitat del qui dóna Reiki encara va més enllà la seva eficàcia i pot sanar estructures del cos que s’han malmès per una malaltia.

Relaxar el cos i la ment és començar a sanar-lo, això ho sabien els savis antics que ens han deixat el seu llegat amb aquesta teràpia. Quant el cervell està tranquil tot l’organisme flueix amb equilibri i totes les funcions del nostre cos es van harmonitzant. Si tenim el sistema nerviós equilibrat hi ha moltes més probabilitats de guarir-nos de qualsevol malaltia.

Els clàssics antics d’orient entenen que el nostre cos està compost d’energia i que aquesta circula per uns canals que es distribueixen per diferents espais anatòmics. El terapeuta de Reiki coneix aquests espais energètics i tracta de posar ordre, d’equilibrar el sistema vital, per tornar el cos a les seves funcions normals. Això ho fa amb una concentració adequada i amb uns passos a seguir, col·locant les mans per damunt d’aquestes zones energètiques o tan sols acostant les mans a les zones que desprenen més flux d’energia. Es pentina l’energia quant està descabellada.

Amb tant sols una sola sessió de Reiki ja es poden notar els seus efectes positius en el sistema nerviós. Tota persona que pateix d’estrès hauria de provar la teràpia Reiki i conèixer el bé que li pot fer sense cap tipus de contraindicació.

Si estàs interessat/ada a aprendre a realitzar Reiki, informa’t dels tallers intensius de dissabte on et formarem per nivells amb tot el que cal saber.
Informació del taller. Contacte.